Apple lansează iOS 13

Apple lansează iOS 13
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 sep 2019

Noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone este disponibilă și poate fi instalată pe modelele compatibile. Aceasta va fi urmată doar peste câteva zile de un prim update.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Așa cum a anunțat în cadrul evenimentului de lansare al noilor iPhone-uri, iOS 13 poate fi instalat acum pe iPhone 6S și modelele mai noi, inclusiv pe iPhone SE și a șaptea generație de iPod Touch.

Cea mai vizibilă noutate este așa numitul Dark Mode, care va activa o paletă coloristică dominată de negru ce va contribui la reducerea consumului de energie pe modelele cu  ecran OLED și la reducerea stresului pentru ochi.

Noul mod întunecat poate fi programat să devină activ la o anumită oră sau poate fi activat manual și lăsat activ tot timpul.

Microsoft va răscumpăra acțiuni de 40 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Microsoft va răscumpăra acțiuni de 40 de miliarde de dolari

Aplicațiile compatibile, care au un mod normal și unul întunecat, vor urma același tipar: vor rula în Dark Mode atunci când modul întunecat al sistemului de operare este activ.

O altă noutate notabilă este scrierea prin swipe. Un cuvânt poate fi acum scris prin desenarea cu degetul a unei linii care unește literele ce-l compun, fără a se ridica degetul până la încheierea cuvântului.

Multe din aplicațiile Apple, precum Maps, Photos și Reminders au fost actualizate cu această ocazie. Maps, spre exemplu, are acum un mod de vizualizare similar Street View-ului din Google Maps.

iOS 13 aduce mai multe funcții noi și pe partea de protejare a intimității, inclusiv o opțiune pentru acordarea dreptului de acces la datele de localizare o singură dată unei aplicații.

Pe 24 septembrie, Apple va lansa deja primul update pentru această nouă versiune de iOS. Build-ul 13.1 va repara o problemă de securitate care permite accesul la datele contactelor din agendă fără autentificare.

Tot pe 24 septembrie va fi lansat și iPadOS, noul sistem de operare separat pentru iPad.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios
iphone
apple