Apple lansează primele laptopuri MacBook Air cu cipuri M3

Apple lansează primele laptopuri MacBook Air cu cipuri M3
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mar 2024

După un an lipsit de update-uri, cea mai ieftină serie de laptopuri MacBook face trecerea la cea mai nouă serie de cipuri Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a anunțat două noi laptopuri MacBook Air, cu ecrane de 13 inch și 15 inch. Principala noutate a acestora o constituie trecerea la cipul M3.

Rezervat până acum pentru seria MacBook Pro, M3 aduce un spor semnificativ de performanță, în comparație cu generația anterioară.

Apple - amendat pentru prima dată în istorie de Comisia Europeană CITEȘTE ȘI Apple - amendat pentru prima dată în istorie de Comisia Europeană

Conform testelor sintetice, acesta are un procesor mai rapid cu 17% în sarcini cu un singur nucleu și cu 21% în sarcinile la care participă mai multe nuclee.

Similar este și sporul de performanță oferit de soluția grafică integrată, care este cu 15% mai rapidă decât cea folosită de M2.

Prin trecerea laptopurilor MacBook Air la M3 se reduce diferența de performanță dintre acestea și MacBook Pro, deși acestea au în continuare avantajul versiunilor mai performante ale cipurilor M3.

Altfel, nu există schimbări majore față de generația anterioară de MacBook Air. Prețurile pentru cele două noi modele vor începe de la 1.100 de dolari, respectiv 1.300 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
laptopuri
macbook air
m3