Apple nu este fericită că Uniunea Europeană o va obliga să înlocuiască standardul Lightning cu USB-C, dar nu are altă opțiune

Apple nu este fericită că Uniunea Europeană o va obliga să înlocuiască standardul Lightning cu USB-C, dar nu are altă opțiune
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 oct 2022

Apple nu este fericită că Uniunea Europeană o va obliga să înlocuiască standardul Lightning cu USB-C, dar spune că nu are altă opțiune decât să respecte legea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Greg Joswiak, șeful pe marketing al companiei americane, a spus că Apple va vinde iPhone-uri cu USB-C ca urmare a noii legislații europene în acest sens, într-un interviu acordat pentru Wall Street Journal.

Acesta a lăsat de înțeles că Apple ar fi preferat să rămână cu propriul standard, Lightning, dar că nu are de ales decât să se supună noilor prevederi dacă vrea să vândă în continuare iPhone-uri în Uniunea Europeană.

Apple a lansat noi versiuni de iOS, iPadOS și macOS CITEȘTE ȘI Apple a lansat noi versiuni de iOS, iPadOS și macOS

Apple a lansat conectorul Lightning în urmă cu 10 ani. Acesta a fost folosit de numeroase produse ale companiei, printre care iPhone, iPad și Airpods.

Compania americană a început recent să pună USB-C pe unele dintre tabletele și laptopurile vândute, însă, a refuzat cu încăpățânare până acum să facă același lucru și în cazul iPhone-urilor.

Conform noii legislații europene, Apple are timp să treacă la USB-C până în toamna lui 2024.

Deocamdată nu se este clar când exact va fi lansat primul iPhone cu USB-C și nici dacă acest standard va fi folosit și pe dispozitivele vândute în afara Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
usb-c