Apple nu mai este lider pe piața smartphone-urilor

Apple nu mai este lider pe piața smartphone-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2024

Conform datelor preliminare publicate de IDC, în primul trimestru al acestui an au fost livrate, la nivel global, 289,4 milioane de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Urmare a acestei evoluții, piața smartphone-urilor a crescut cu 7,8% în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut.

După ce Apple a dominat anul trecut, primul trimestru al acestui an a adus o scădere importantă pentru producătorul american, concomitent cu o redresare pentru Samsung.

Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500 CITEȘTE ȘI Sam Altman a promovat serviciile de AI de uz corporativ pentru sute de directori de companii din topul Fortune 500

În fapt, Apple a fost producătorul cu cea mai mare scădere din top 5, vânzările de iPhone-uri scăzând cu 9,6% în aceeași perioadă, ceea ce a făcut ca Apple să se situeze pe locul doi.

Liderul pieței a fost Samsung, cu 60,1 milioane de unități livrate și o cotă de 20,8% din piață.

Xiaomi, Transsion și Oppo sunt producătorii care completează, în această ordine, topului celor mai mari cinci producători, cu creșteri importante, de 33,8%, respectiv 84,9% în cazul primilor doi.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
samsung
apple
oppo
transsion
xiaomi