Apple oferă un discount rar pentru iPhone-urile pe care le vinde în China

Apple oferă un discount rar pentru iPhone-urile pe care le vinde în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Apple oferă discounturi surprinzătoare la telefoanele iPhone vândute în China, reducând prețurile cu amănuntul cu 500 de yuani (70 de dolari), pe fondul sporirii concurenței pe cea mai mare piață globală de smartphone-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gigantul american a anunțat luni pe site-ul său din China că a redus prețurile unor iPhone-uri cu 5%. Promoția, care va fi valabilă în perioada 18-21 ianuarie, a fost descrisă drept un eveniment de Anul Nou Lunar, sărbătorit la a doua lună nouă de la solstițiul de iarnă, scrie Agerpres.

Google va permite europenilor să configureze nivelul de partajare a datelor între serviciile companiei CITEȘTE ȘI Google va permite europenilor să configureze nivelul de partajare a datelor între serviciile companiei

Vânzările celui mai recent model din gama iPhone 15 au fost mai slabe în China, comparativ cu modelele precedente. Apple a câștigat teren pe piața din China după ce sancțiunile adoptate de Washington în 2020 au întrerupt accesul Huawei la cipurile produse de marii producători, precum TSMC.

Revenirea în forță a competitivității telefoanelor Huawei i-a permis grupului chinez să recupereze o parte din cota de piață pierdută, iar acum Huawei a început să își dezvolte propriul său ecosystem software capabil să concureze cu iOS de la Apple și Android de la Alphabet Inc.

În prima săptămână din acest an, vânzările iPhone în China au scăzut cu 30%, comparativ cu perioada similară din 2023, susțin analiștii de la Jefferies, iar pe ansamblul anului trecut s-a înregistrat un declin de 3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china