Apple pregătește prima cască de realitate augmentată

Apple pregătește prima cască de realitate augmentată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 dec 2021

Finalul anului viitor poate să aducă prima cască de AR dezvoltată de Apple, care, din câte se pare, va funcționa independent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Se zvonește deja de mai mult timp că Apple își va lansa prima cască de AR anul viitor, însă analistul chinez Ming-chi Kuo este convins că lansarea va avea loc în ultimul trimestru al anului viitor.

Kuo, care se bazează pe informațiile venite din zona companiilor care dezvoltă componente pentru Apple, spune că viitoarea cască de AR a companiei va avea două procesoare.

Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023 CITEȘTE ȘI Apple va avea propriile modemuri 5G în 2023

Procesorul principal va oferi un nivel de performanță similar celui dezvoltat de noile procesoare M1 de pe Mac-uri. Asta poate însemna că funcționarea căștii nu va necesita ajutor din partea vreunui alt device (iPhone, Mac), aceasta fiind capabilă să realizeze singură sarcinile.

Al doilea procesor, mai puțin performant, se va ocupa de operarea senzorilor din dotare. Vor exista, din câte se pare, cel puțin 6-8 module senzoriale.

Analistul chinez este convins că funcționarea independentă și gama largă de aplicații care vor fi dezvoltate pentru casca de AR produsă de Apple vor ajuta la diferențierea clară a acestia de orice alt produs similar care există pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
cască
realitate augmentată
apple