Apple răspunde Ucrainei - suspendă toate vânzările de produse în Rusia

Apple răspunde Ucrainei - suspendă toate vânzările de produse în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Apple a încetat să vândă toate produsele sale în Rusia din cauza invaziei Ucrainei, a anunțat, marți compania, citată de CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a anunțat, într-un comunicat de presă, că este ”profund îngrijorată” de invazia rusă și, ca răspuns, a ”întrerupt toate vânzările de produse” în țară, arată news.ro.

Apple a mai transmis că a luat măsuri pentru a limita accesul la servicii digitale, cum ar fi Apple Pay, în interiorul Rusiei și a restricționat disponibilitatea aplicațiilor media de stat ruse în afara țării.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

"Săptămâna trecută, am oprit toate exporturile către canalul nostru de vânzări din țară. Apple Pay și alte servicii au fost limitate. RT News și Sputnik News nu mai sunt disponibile pentru descărcare din App Store din afara Rusiei", a transmis compania. 

Anterior, într-o scrisoare deschisă, guvernul ucrainean a cerut Apple să oprească accesul la App Store și să nu mai vândă produse în Rusia, după invadarea pe scară largă a Ucrainei.

Mykhailo Fedorov, Vicepremierul și Ministrul Transformării Digitale din Ucraina a trimis șefului Apple, Tim Cook, o scrisoare deschisă în care cere să  ia măsuri împotriva Rusiei.

Ucraina roagă Apple să se alăture sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei și să înceteze orice afaceri în Rusia, inclusiv să oprească accesul la App Store pentru cetățenii ruși.

CNBC: Lumea se pregătește pentru un război cibernetic global, după invadarea Ucrainei de către Rusia CITEȘTE ȘI CNBC: Lumea se pregătește pentru un război cibernetic global, după invadarea Ucrainei de către Rusia

„Inamicul trebuie să sufere pierderi mari” și „tehnologia modernă este, poate, cel mai bun răspuns la tancuri și lansatoare de rachete” se arată, printre altele, în scrisoarea adresată șefului Apple.

Apple, ca și alte companii care operează în Rusia, a trebuit să se supună în ultimii ani unor reglementări din ce în ce mai restrictive, inclusiv să deschidă un birou local, pentru a răspunde la cererile venite din partea autorităților de la Moscova.

În finalul scrisorii, publicate și pe Twitter, se spune că Ucraina speră că o astfel de măsură va determina populația tânără a Rusiei să lupte împotriva agresiunii militare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
apple
rusia