Innobyte vrea să lanseze angajări și ia în calcul și aducerea unor specialiști IT din Ucraina, pe fondul războiului

Innobyte vrea să lanseze angajări și ia în calcul și aducerea unor specialiști IT din Ucraina, pe fondul războiului
scris 25 feb 2022
Innobyte, companie românească specializată în software development pentru eCommerce, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 10,6 milioane lei, în creștere cu 21,24% comparativ cu anul precedent, și un profit net de 2,7 milioane lei, cu 21,87% peste cifrele din 2020.
 
În ultimul an, portofoliul de clienți Innobyte a crescut cu 30%. De asemenea, compania a demarat proiecte în industria Pharma, un nou domeniu nou pentru companie.
Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Compania a încheiat anul 2021 cu 39 de specialiști eCommerce, iar pentru anul în curs Innobyte își propune să crească numărul acestora până la 50 de colegi, având poziții deschise pentru programatori Magento 2 și programatori NodeJS și ReactJS cu diferite niveluri de experiență, dar și pentru specialiști în echipa de Quality Assurance și Project Management.

Anajații companiei lucrează remote din martie 2020. Reprezentanții companiei afirmă că "nu văd o finalizare a acestui lucru" și "nu vor chema oamenii la birou".
 
"În contextul recentului conflict armat din Ucraina, luăm în calcul inclusiv un program de susținere a specialiștilor din programare, cărora să le oferim joburi în cadrul Innobyte, cu posibilitatea de relocare în România”, a declarat Cătălin Șomfălean, CEO-ul Innobyte.
ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Acesta spune că Innobyte lucrează deja la un plan de integrare în companiei a unor angajați din Ucraina, cărora ar urma să le fie plătită inclusiv chiria, însă acest plan este la început.

În 2022, Innobyte își propune creșterea cu 10% a veniturilor, consolidarea poziției de dezvoltator de soluții pentru eCommerce și extinderea capabilităților în această direcție - atât în acord cu trendurile globale în industrie, cât și din perspectiva platformelor utilizate pentru dezvoltarea magazinelor online.
 
Innobyte a fost fondată de antreprenorul Cătălin Șomfălean, care conduce Innobyte alături de Cătălin Bordei, ambii în rol de Managing Partners.

Innobyte a intrat anul trecut în portofoliul de investiții LIFE IS HARD S.A., companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, piața, AeRo.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
innobyte
life is hard
ecommerce