Apple renunță să mai dezvolte ecrane microLED

Apple renunță să mai dezvolte ecrane microLED
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 apr 2024

După tehnologiile pentru mașini autonome, Apple a renunțat la un alt proiect de viitor, prin care urmărea să creeze ecrane de tip microLED pentru dispozitivele sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple ar fi renunțat să mai dezvolte ecranele microLED, conform surselor citate de Bloomberg, ecrane pe care vroia să le folosească pe unele dintre dispozitivele sale.

Conform acelorași surse, Apple ar fi vrut să folosească ecrane microLED mai întâi pe smartphone-urile sale, pentru ca apoi să le aducă și pe alte dispozitive, inclusiv pe iPhone.

iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2 CITEȘTE ȘI iPhone 12 primește suport pentru încărcarea wireless Qi2

Însă, până la urmă, compania a considerat că sunt prea ridicate costurile de producție pentru ca aceste ecrane să fie viabile din punct de vedere economic.

Decizia de renunțare la dezvoltarea ecranelor ar fi fost luată cam în același timp în care Apple a decis să renunțe și la dezvoltarea tehnologiilor pentru mașini autonome.

Apple nu renunță și la folosirea acestei tehnologii, ci doar la dezvoltarea sa. Astfel, când alți furnizori vor avea ecrane microLED la nivelul de calitate pe care compania americană îl așteaptă, aceasta ar putea să cumpere ecranele și să le folosească pe propriile dispozitive.

Nu se știu foarte multe despre această tehnologie în acest moment, dincolo de faptul că ar fi mai eficientă din punct de vedere energetic, ceea ce ar însemna un consum mai redus de energie și o autonomie mai mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ecrane
microled
apple watch
iphone