Google va implementa Gemini Nano pe Pixel 8

Google va implementa Gemini Nano pe Pixel 8
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 mar 2024

Prin următorul update, Google va integra modelul lingvistic Gemini Nano în cadrul sistemului de operare ce stă la baza smartphone-ului Pixel 8.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În decembrie, Google anunța trei noi modele lingvistice din seria Gemini, dintre care făcea parte și Gemini Nano. Acesta se distinge de celelalte prin faptul că poate rula local, pe dispozitivele pe care este instalat.

Tot atunci, Google le dădea clienților săi vestea proastă - Gemini Nano nu va fi instalat pe Pixel 8, deoarece hardware-ul acestuia nu este suficient de puternic pentru a-l rula, spunea atunci compania.

OpenAI a prezentat un instrument care poate reproduce cu ușurință vocea oricui CITEȘTE ȘI OpenAI a prezentat un instrument care poate reproduce cu ușurință vocea oricui

Pixel 8 folosește același chipset, Tensor G3, precum versiunea Pro, despre care Google spunea că va primi Gemini Nano. Din acest motiv, motivația companiei nu stătea în picioare, iar utilizatorii Pixel 8 au început să facă presiune pe platformele de socializare și forumului.

Presiunile au dat roade, iar Google spune acum că va instala Gemini Nano pe Pixel 8, recunoscând, indirect, că a mințit când a spus că acest model nu este suficient de puternic pentru a se descurca cu modelul lingvistic.

Astfel, posesorii smartphone-ului Pixel 8 vor beneficia de aportul Gemini Nano cu ocazia următorului update, care este așteptat undeva în luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gemini nano
pixel 8
model lingvistic
smartphone