Apple repară o nouă vulnerabilitate de iPhone și iPad

Apple repară o nouă vulnerabilitate de iPhone și iPad
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 ian 2022

Mai târziu decât sperau experții în securitate, Apple lansează un patch pentru iOS și iPadOS, care rezolvă o problemă ce avea potențialul de a afecta un mare număr de dispozitive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Experții în securitate au descoperit, anul trecut, o vulnerabilitate în HomeKit, protocolul pentru dispozitive de smart home folosit de iPhone-uri și iPad-uri.

Prin salvarea unui nume cu un mare număr de caractere, cel puțin 500.000, pentru unul din dispozitivele de smart home înregistrate pe iPhone sau iPad, atacatorul putea genera blocarea la infinit a acestora.

Europenii au cheltuit mai mult pe aplicații mobile anul trecut CITEȘTE ȘI Europenii au cheltuit mai mult pe aplicații mobile anul trecut

Problema se poate propaga la toate dispozitivele Apple ale utilizatorului vizat, întrucât, în mod implicit, HomeKit își sincronizează setările, inclusiv numele dispozitivelor adăugate, prin iCloud. Cu alte cuvinte, prin cloud, bug-ul trece de la dispozitivul vizat la toate dispozitivele sincronizate prin același cont de iCloud.

Expertul în securitate Trevor Spiniolas a descoperit problema și a raportat-o încă din luna august. Inițial, Apple a vrut să o lanseze înainte de finele anului trecut, însă, apoi, a amânat-o pentru începutul acestui an.

Spiniolas crede că sunt afectate de acest bug toate iPhone-urile și iPad-urile care folosesc cele mai recente două versiuni majore de iOS și iPadOS, 14 și 15.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
securitate
iphone
ipad