Apple, Samsung, Huawei și alții beneficiază de munca forțată din China

Apple, Samsung, Huawei și alții beneficiază de munca forțată din China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2020

La componentele de iPhone și ale altor smartphone-uri lucrează membrii ai mai multor minorități religioase pe care China i-a adus forțat să muncească în fabricile unora dintre producătorii de componente. Însă problema nu se limitează doar la zona de tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anumite minorități religioase din China, precum musulmanii Uyghur, sunt ținuți sub strictă supraveghere de autoritățile din China. Aceștia sunt supuși unor programe forțate de reeducare și muncă.

Minoritarii sunt aduși forțat să muncească în fabricile unor firme chineze care produc piese și componente pentru mai multe mari companii și nu doar din domeniul tehnologiei.

Smartphone-urile Apple și Samsung au dominat vânzările în 2019 CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Apple și Samsung au dominat vânzările în 2019

Australian Strategic Policy Institute a întocmit o listă cu 83 de companii care beneficiază de pe urma tratamentului abuziv la care sunt supuse minoritățile religioase în China, beneficiind de forța acestora de muncă.

Printre cele 83 de companii care colaborează cu firme chinezești la care lucrează forțat minoritari se numără Apple, Huawei, Samsung, Sony, dar și producători de haine și încălțăminte precum Nike sau producători auto gen BMW și Volkswagen.

În perioada 2017-2019, se arată în raport, peste 80.000 de musulmani Uyghur au fost transferați din regiunea Xinjiang pentru a lucra în diverse fabrici din China. Unii dintre aceștia au fost aduși în fabrică direct din lagărele în care erau deținuți.

Și după transferul în fabrici minoritarii se află în permanență sub supraveghere și au doar o limitată libertate de deplasare.

Lista completă a companiilor incriminate este următoarea: Abercrombie & Fitch, Acer, Adidas, Alstom, Amazon, Apple, ASUS, BAIC Motor, BMW, Bombardier, Bosch, BYD, Calvin Klein, Candy, Carter’s, Cerruti 1881, Changan Automobile, Cisco, CRRC, Dell, Electrolux, Fila, Founder Group, GAC Group (mașini), Gap, Geely Auto, General Electric, General Motors, Google, H&M, Haier, Hart Schaffner Marx, Hisense, Hitachi, HP, HTC, Huawei, iFlyTek, Jack & Jones, Jaguar, Japan Display Inc., L.L.Bean, Lacoste, Land Rover, Lenovo, LG, Li-Ning, Mayor, Meizu, Mercedes-Benz, MG, Microsoft, Mitsubishi, Mitsumi, Nike, Nintendo, Nokia, The North Face, Oculus, Oppo, Panasonic, Polo Ralph Lauren, Puma, Roewe, SAIC Motor, Samsung, SGMW, Sharp, Siemens, Skechers, Sony, TDK, Tommy Hilfiger, Toshiba, Tsinghua Tongfang, Uniqlo, Victoria’s Secret, Vivo, Volkswagen, Xiaomi, Zara, Zegna, ZTE.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsug
huawei
china
uyghur