AI-ul va ajuta escrocheriile online să pară mai veridice

AI-ul va ajuta escrocheriile online să pară mai veridice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 ian 2024

Atacurile de tip phishing, dar și altele, vor ajunge la un an alt nivel și vor fi mult mai greu de identificat, din cauza inteligenței artificiale generative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Infractorii, inclusiv cei amatori, vor putea lansa atacuri sofisticare, greu de deosebit de mesajele reale, avertizează agenția de securitate cibernetică din Marea Britanie.

Asta din cauza inteligenței artificiale generative, care le va permite acestora să creeze texte și imagini care să păcălească cu o mare ușurință victimele.

ANCOM a aplicat amenzi de aproape 3 milioane lei CITEȘTE ȘI ANCOM a aplicat amenzi de aproape 3 milioane lei

Atacurile de tip phishing vor fi mai convingătoare și vor păcăli cu mai multă ușurință utilizatorii să trimită informațiile sau documentele cerute de infractori, susține Centrul Național de Securitate Cibernetică al Marii Britanii.

Nu doar calitatea, ci și numărul acestor atacuri va crește. Inteligență artificială va simplifica și accelera crearea campaniilor malițioase și va face ca până și cei mai puțin pricepuți să poată derula atacuri cibernetice sofisticate.

Deși comunicarea agenției vizează firmele și utilizatorii britanici, concluziile acesteia sunt valabile pentru întreagă lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
ai
phishing
securitate