Apple va avea propriul modem 5G abia peste doi ani

Apple va avea propriul modem 5G abia peste doi ani
scris 30 iun 2022

Lucrul la propriul modem 5G nu merge așa de bine cum și-ar fi dorit Apple, motiv pentru care se va apela încă cel puțin doi ani la soluțiile Qualcomm.

Qualcomm se va mai bucura de banii primiți de Apple cel puțin până în 2024, conform analistul Ming-Chi Kuo, care spune că Apple mai are de lucru vreo doi ani la propriile modemuri 5G.

În mod normal, acesta trebuia să fie ultimul an în care Qualcomm să furnizeze toate modemurile 5G pentru cea mai nouă serie de iPhone. În 2023, doar 20% din modemurile seriei care va fi lansată atunci trebuiau să fie Qualcomm.

Apple pregătește un salt important de performanță pentru propriile cipuri CITEȘTE ȘI Apple pregătește un salt important de performanță pentru propriile cipuri

Însă, pentru că Apple nu a reușit încă să-și facă propriul modem 5G, la care se estimează că mai este de lucru măcar doi ani până să poată fi integrat în iPhone-uri și alte produse ale companiei, Qualcomm va furniza și anul viitor toate modemurile necesare.

În urma publicării acestei informații de către analistul chinez, acțiunile Qualcomm au crescut cu 3%.

Astfel, Qualcomm câștigă un an în plus în care să încerce să-și diversifice portofoliul și să suplinească pierderea unui client atât de mare precum Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
qualcomm
modem
5g