Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari

Apple va construi un nou campus în Texas, printr-o investiție de 1 miliard de dolari
scris 13 dec 2018

Apple va investi 1 miliard de dolari pentru construirea unui nou campus în North Austin, Texas, a anunțat joi producătorul iPhone, transmite CNBC.

În următorii trei ani, compania urmează să înființeze și alte centre de operațiuni în Seattle, San Diego și Culver City, California, precum și să extindă activitățile din Pittsburgh, New York și Boulder, Colorado, scrie News.ro.

Campusul din North Austin va avea o capacitatea inițială pentru 5.000 de angajați, care va ajunge ulterior la 15.000 de angajați. Noul campus va fi localizat la circa 1 kilometru de sediul actual al Apple din Austin și va oferi posturi de ingineri, cercetători, specialiști în finanțe, vânzări și relații cu clienții.

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, liberat condiționat CITEȘTE ȘI Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare, liberat condiționat

În urma acestei extinderi, Apple va deveni cel mai mare angajator privat din Austin.

”Apple este mândră să aducă noi investiții, locuri de muncă și oportunități în orașe din Statele Unite și să dezvolte semnificativ parteneriatul de un sfert de secol avut cu acest oraș și oamenii din Austin”, a afirmat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a afirmat într-un comunicat că decizia Apple de a se extinde în Texas ”este o dovadă a calității ridicate a forței de muncă și a mediului economic fără egal oferit de Texas”.

Apple a mai anunțat joi planurile de a înființa noi centre de operațiuni și de a angaja peste 1.000 de persoane în Seattle, San Diego și Culver City, în următorii trei ani. Compania urmează să își extindă și activitățile deja existente în Pittsburgh, New York, Boulder, Boston și Portland, Oregon.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
campus
texas