Apple va dezvolta împreună cu Volkswagen automobile autonome pentru transportul propriilor angajați

Apple va dezvolta împreună cu Volkswagen automobile autonome pentru transportul propriilor angajați
scris 24 mai 2018

Apple va avea posibilitatea să-și testeze software-ul autonom pe vehiculele cu care angajații săi sunt transportați la nou sediu.

Apple a ajuns la un acordul cu producătorul auto german Volkswagen, prin care cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea unor autovehicule cu mai multe locuri care vor fi folosite pentru transportul angajaților companiei americane.

Conform celor de la The New York Time, parteneriatul cu Volkswagen reprezintă un eșec major pentru planurile în zona de mașini autonome ale Apple, care a trebuit să-și reducă de mai multe ori pretențiile.

După ce a renunțat la ideea dezvoltării unei mașini autonome proprii, Apple a decis să se concentreze pe crearea software-ului necesar operării acestui tip de autovehicul. Software-ul ar fi urmat să fie furnizat producătorilor auto.

AFP: Zuckerberg nu a convins prin scuzele prezentate europenilor CITEȘTE ȘI AFP: Zuckerberg nu a convins prin scuzele prezentate europenilor

Surse neoficiale susțin, însă, că negocierile cu producătorii auto, printre care s-au numărat BMW și Mercedes, au eșuat. Aceștia nu ar fi fost de acord cu condițiile Apple, care ar fi vrut să aibă control asupra designului și acces la datele colectate.

Astfel, Apple pare să fi fost forțată să-și limiteze și mai mult pretențiile în domeniul mașinilor autonome și să folosească această înțelegere cu Volkswagen pentru a avansa testarea software-ului dezvoltat.

De altfel, se pare că întreaga divizie auto a Apple, nume de cod Project Titan, pare să aibă probleme serioase. Conform celor de la The Times, mai multe sute de angajați ar fi părăsit compania în ultima vreme.

Tim Cook, a spus anul trecut că tehnologia autonomă pe care Apple o dezvoltă poate avea numeroase aplicații în diverse domenii, lăsând să se înțeleagă că industria auto nu este singura opțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
volkswagen
auto