Apple vrea să creeze aplicații comune pentru iPhone, iPad și computerele Mac, pentru a oferi utilizatorilor o experiență unică

Apple vrea să creeze aplicații comune pentru iPhone, iPad și computerele Mac, pentru a oferi utilizatorilor o experiență unică
scris 21 dec 2017

Apple vrea să creeze aplicații comune pentru dispozitivele iPhone, iPad și computerele Mac, și să ofere în acest fel utilizatorilor o experiență unică, relatează Bloomberg.

Apple a introdus cu succes aplicații comune pentru iPhone și iPad disponibile prin App Store, dar această abordare nu a avut aceleași rezultate și în cazul desktop-urilor și laptop-urilor, scrie News.ro.

Mac App Store este ca un oraș fantomă, cu o ofertă limitată și cu programe rareori actualizate. Acesta este motivul pentru care Apple intenționează să schimbe situația, oferind oamenilor posibilitatea să utilizeze un singur set de aplicații care să funcționeze la fel de bine pe toate dispozitivele, Iphone-uri. iPad-uri și Mac-uri.

Cel mai devreme de anul viitor, dezvoltatorii de software vor putea să proiecteze câte o singură aplicație care să funcționeze cu un ecran tactil, un mouse sau cu trackpad, potrivit unor persoane apropiate situației.

Apple recunoaște, după o serie de acuzații, că încetinește în mod intenționat modelele vechi de iPhone CITEȘTE ȘI Apple recunoaște, după o serie de acuzații, că încetinește în mod intenționat modelele vechi de iPhone

În prezent, dezvoltatorii trebuie să proiecteze două aplicații diferite, una pentru iOS, sistemul de operare al dispozitivelor mobile ale Apple, și una pentru macOS, sistemul care rulează pe computerele Mac.

Clienții Apple s-au plâns de mult timp că aplicațiile pentru Mac sunt actualizate rar și sunt considerare sub standard.  Astfel, cu aplicații comune pentru Mac, iPad și iPhone, utilizatorii vor beneficia de funcții și actualizări în același timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad