Apple recunoaște, după o serie de acuzații, că încetinește în mod intenționat modelele vechi de iPhone

Apple recunoaște, după o serie de acuzații, că încetinește în mod intenționat modelele vechi de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 dec 2017

Compania Apple este acuzată cu dovezi concrete că încetinește funcționarea modelelor mai vechi de iPhone în mod intenționat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O testare sintetică a performanței procesorului de pe modelele mai vechi de iPhone arată clar că performanța acestora se degradează în timp și că acest lucru este făcut deliberat din proiectarea telefoanelor.

Total necaracteristic pentru Apple, care de regulă nu își pierde timpul cu astfel de acuzații, compania americană a răspuns și a făcut-o în doar câteva ore de la apariția pe Reddit a unui topic pe tema încetinirii intenționate a iPhone-urilor.

Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit CITEȘTE ȘI Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit

Apple recunoaște, pentru prima oară după ani de teorii conspiraționiste în acest sens ale utilizatorilor, că reduce în mod intenționat performanța procesorului. Compania americană spune că face acest lucru pentru a evita problemele pe care bateriile bazate pe litiu le pot cauza în urma deteriorării în timp.

Acest tip de baterii se deteriorează, în mod special în cazul unui dispozitiv folosit și reîncărcat zilnic, cum este smartphone-ul, ajungând să înmagazineze din ce în ce mai puțină energie cu fiecare încărcare.

Justificarea celor de la Apple are logică, până la un punct, însă coincidența face ca această încetinire intenționată a performanței să fie un motivator important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou.

Apple spune că încetinirea se face după un an de folosire și că a început să-și încetinească propriile telefoane abia de anul trecut. Încetinirea, conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7.

Facebook îi va anunța pe utilizatori când fotografii ale acestora sunt încărcate de alte persoane CITEȘTE ȘI Facebook îi va anunța pe utilizatori când fotografii ale acestora sunt încărcate de alte persoane

Dincolo de răspunsul oficial dat de Apple și de teoriile conspiraționiste, de cealaltă parte, se ridică o serie întreagă de semne de întrebare care nu fac decât să nemulțumească utilizatorii.

Ce spune faptul că un telefon care costă între 700 și peste 1.000 de euro are nevoie fie încetinit după doar un an de funcționare? De ce Apple nu alege alte soluții pentru această problemă – o baterie mai mare sau simplificarea procesului de schimbare a bateriei? De ce la telefoanele altor producători, care folosesc același tip de baterie, nu s-a observat această încetinire în timp?

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone