Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iul 2019

Apple și Intel se află în negocieri avansate, în urma cărora Apple urma să intre în posesia tehnologiilor și brevetelor deținute de Intel în zona rețelelor 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Surse anonime citat de The Wall Street Journal susțin că înțelegerea pentru divizia 5G a Intel este ca și realizată și că un anunț oficial în acest sens ar putea fi făcut săptămâna viitoare.

Apple a avut o relație dificilă cu tehnologia 5G până acum, din cauza celor două mari companii cu care ar fi trebuit să colaboreze pentru ca aceste modem-uri să ajungă în iPhone-uri și în celelalte device-uri Apple.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziția în care se află pentru a cere prețuri prea mari pentru modem-uri.

Microsoft plătește peste 25 milioane dolari pentru a închide investigații de mită în mai multe țări. Angajați concediați CITEȘTE ȘI Microsoft plătește peste 25 milioane dolari pentru a închide investigații de mită în mai multe țări. Angajați concediați

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obține modem-urile necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile și a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm și semneze un nou contract cu aceștia pentru modem-uri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de crearea a propriilor modem-uri 5G.

După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
intel
5g
modem