Filiala din Cehia a companiei Huawei, suspectată de colectarea de date sensibile

Filiala din Cehia a companiei Huawei, suspectată de colectarea de date sensibile
scris 22 iul 2019

Filiala din Cehia a companiei chineze de telefonie Huawei colectează în secret date sensibile ale clienților, funcționarilor și oamenilor de afaceri cu care derulează negocieri comerciale, a relatat luni postul public de radio ceh Radiozurnal, potrivit AFP.

Conform postului de radio, care se bazează pe mărturii făcute sub acoperirea anonimatului de doi foști oficiali ai filialei, Huawei împărtășește aceste informații cu Ambasada Chinei la Praga, arată Agerpres.

Huawei este frecvent atacată de administrația Trump, care o suspectează că este în colaborare strâsă cu Beijingul și care se teme ca serviciile de informații chineze să nu aibă acces la datele culese pe viitoarele rețele. Un avertisment similar a transmis și Praga.

FOTO Schimbare la Instagram. Ascunde numărul de like-uri pentru a înlătura presiunea CITEȘTE ȘI FOTO Schimbare la Instagram. Ascunde numărul de like-uri pentru a înlătura presiunea

Într-o reacție la aceste informații, filiala din Cehia a Huawei a transmis că respectă Regulamentul general de protecție a datelor (GDPR).

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
cehia