Apple vrea să primească stimulente pentru a asambla tablete iPad în India

Apple vrea să primească stimulente pentru a asambla tablete iPad în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

Grupul american Apple Inc vrea să fie inclus într-un nou program destinat stimulării exporturilor de produse IT ale Indiei, care, potrivit unor surse, include și producția de tablete iPad în țara asiatică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, India a demarat un plan în valoare de 6,7 miliarde dolari destinat stimulării exporturilor de smartphone, în cadrul eforturilor premierului Narendra Modi de a promova producția de componente electronice și a crea locuri de muncă. Apple, care și-a majorat producția de telefoane iPhone în India, pentru a-și reduce dependența de producția realizată în China, a luat parte la această schemă prin subcontractorii săi, scrie Agerpres.

WhatsApp va introduce noi schimbări, inclusiv cu opțiunea Read Later CITEȘTE ȘI WhatsApp va introduce noi schimbări, inclusiv cu opțiunea Read Later

Acum, Guvernul de la New Delhi pregătește noi stimulente pentru a încuraja producția locală de echipamente IT, inclusiv tablete, laptopuri și servere, au declarat mai multe surse din apropierea acestui dosar pentru Reuters. Noua schemă, care oferă bani producătorilor pentru exporturi, va avea un buget de până la 70 miliarde de rupii (964,5 milioane dolari) pe parcursul a cinci ani și va fi lansată la finele acestei luni, au precizat sursele.

Apple, alături de alte firme, face lobby pentru majorarea bugetului alocat pentru această schemă, până la 200 miliarde de rupii, înainte de finalizarea planului, în condițiile în care India nu are încă un lanț de aprovizionare suficient de mare pentru a realiza produse IT și a concura cu importurile de produse IT scutite de taxe, susțin sursele.

De asemenea, Guvernul de la New Delhi pregătește o altă schemă de stimulare, în valoare de aproximativ 50 miliarde de rupii, destinată impulsionării producției interne de dispozitive wearable, precum ceasuri inteligente, au adăugat sursele, precizând că planul ar putea fi anunțat în câteva luni.

În prezent, Apple asamblează cea mai mare parte a tabletelor iPad în China, dar a început să își diversifice producția spre piețe precum India și Vietnam, în ideea e a reduce impactul războiului comercial dintre SUA și China, precum și criza coronavirusului. Principalul său furnizor, grupul taiwanez Foxconn construiește linii de asamblare pentru tablete iPad și laptopuri MacBook în Vietnam. Alți producători de tablete iPad sunt firma Compal Electronics din Taiwan și firma BYD Electronic International din China.

Potrivit surselor, în India, cel mai probabil Apple va asambla tablete iPad prin intermediul unuia dintre furnizorii săi existenți din această țară, însă planurile sale ar putea să sufere întârzieri, deoarece intrarea firmei chineze BYD ar putea să nu fie pe placul autorităților de la New Delhi.

"Guvernul a cerut Apple să producă tablete iPad prin intermediul contractorilor de aici care nu sunt companii chineze", a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Deocamdată nu este clar care din cei trei subcontractori ai Apple din India, Foxconn, Wistron și Pegatron, va asambla și tablete iPad.

Grupul american a început să producă telefoane iPhone în India în anul 2017 și între timp și-a majorat operațiunile locale de producție via diviziile din India ale Foxconn și Wistron. La rândul său, Pegatron și-a construit o uzină în India. Cei trei furnizori ai Apple s-au angajat să investească aproximativ 900 milioane de dolari pe parcusul a cinci ani pentru a produce telefoane iPhone în India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
india