Apple vrea să-și majoreze semnificativ producția în India

Apple vrea să-și majoreze semnificativ producția în India
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2023

Apple Inc vrea ca India să reprezinte până la 25% din producție, de la aproximativ 5% - 7% în prezent, a declarat ministrul indian al Comerțului, Piyush Goyal, la o conferință de presă, în condițiile în care gigantul american încearcă să-și reducă dependența de China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Apple, o altă poveste de succes", susține Piyush Goyal, prezentând India ca un hub de producție competitiv. "Ei sunt deja la aproximativ 5% - 7% din producția lor în India. Dacă nu greșesc, ei au ca obiectiv să ajungă până la 25% din producția lor. Ei au lansat cele mai recente modele din India, produse în India", a declarat ministrul Comerțului.

TikTok ar fi crescut punctual vizualizările anumitor postări, pentru a atrage influențatori și branduri CITEȘTE ȘI TikTok ar fi crescut punctual vizualizările anumitor postări, pentru a atrage influențatori și branduri

Acesta nu a precizat când vrea Apple să îndeplinească acest obiectiv, scrie Agerpres.

Reprezentanții Apple nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informația.

Compania cu sediul în Cupertino, California, se extinde în India din 2017, când a început asamblarea telefoanelor iPhone prin subcontractorii Wistron și Foxconn, beneficiind de eforturile Guvernului indian de a sprijini producția pe plan local.

Subcontractorul taiwanez al Apple, Foxconn, intenționează în următorii doi ani să majoreze de patru ori numărul de angajați de la fabrica sa de iPhone din India, au declarat recent pentru Reuters două surse guvernamentale, în condițiile în care gigantul tehnologic american caută alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington și Beijing, și al restricțiilor din statul asiatic, care au afectat producția.

Luni, ministrul indian al Tehnologiei Informației, Ashwini Vaishnaw, anunța într-un mesaj pe Twitter că exporturile Apple din India au atins un miliard de dolari în decembrie.

Principalii subcontractorii taiwanezi ai Apple - Foxconn, Wistron și Pegatron - produc în prezent telefoane iPhone la fabricile lor din sudul Indiei. Toți cei trei producători au primit stimulente financiare în cadrul planului Guvernului indian.

În 2022, analiștii JP Morgan estimau că Apple ar putea produce unul din patru iPhone-uri în India până în 2025 și 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch și AirPods, ar urma să fie fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

Apple a cochetat mai mulți ani cu ideea de produce telefoane iPhone în India înainte ca premierul Narendra Modi să lanseze în 2020 un plan de stimulente financiare în valoare de șase miliarde de dolari, care a determinat gigantul american să își încurajeze furnizorii să își extindă producția în India.

Deocamdată, India este cu mult în urma Chinei. Aproximativ trei milioane de telefoane iPhone au fost produse în India în 2021, comparativ cu 230 de milioane de unități produse în China.

India, a doua piață globală a telefoanelor mobile inteligente, alături de țări ca Mexic și Vietnam, devine din ce în ce mai importantă pentru producătorii care aprovizionează brandurile americane, care încearcă să-și diversifice producția și să-și reducă dependența de China. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
india