Australia a adoptat o legislație controversată asupra rețelelor sociale și conținuturilor extremiste

Australia a adoptat o legislație controversată asupra rețelelor sociale și conținuturilor extremiste
scris 4 apr 2019

Parlamentul australian a adoptat joi o nouă legislație controversată ce prevede pedepse cu închisoarea pentru cadrele de conducere ale rețelelor sociale care nu vor retrage rapid conținuturile extremiste de pe platformele lor, informează AFP.

Aceste legi, ce survin ca urmare a atacului asupra a două moschei din Noua Zeelandă difuzat în direct pe internet de un adept al supremației rasei albe, au obținut undă verde, miercuri, din partea Senatului, înainte de a fi adoptate a doua zi de Camera Reprezentanților, scrie Agerpres.

VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul CITEȘTE ȘI VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul

Textul declară ilegal faptul de a nu retrage imaginile cu "acte teroriste", omucideri, violuri, torturi și răpiri, și enunță responsabilitățile în materie de rețele sociale și de furnizori de acces.

Platforme precum Facebook și YouTube riscă miliarde de dolari amendă, adică 10% din cifra lor de afaceri, dacă nu își retrag rapid conținuturile respective, iar cadrele lor de conducere riscă până la trei ani de închisoare.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
retele sociale
inchisoare