Autoritatea britanică pentru concurență a început o investigație împotriva Apple

Autoritatea britanică pentru concurență a început o investigație împotriva Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2021

Autoritatea pentru concurență din Marea Britanie a anunțat că a început o investigație împotriva Apple, în urma unor plângeri făcute de dezvoltatorii de aplicații împotriva producătorului de iPhone-uri, potrivit cărora termenii și condițiile sale sunt incorecte și anticoncurențiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instituția va analiza dacă Apple deține o poziție dominantă în distribuirea aplicațiilor pe dispozitivele sale în Marea Britanie, a anunțat Autoritatea pentru piețe și concurență (CMA), scrie News.ro.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Politicile de plăți ale magazinului de aplicații App Store al Apple au atras de mult timp plângeri din partea dezvoltatorilor de aplicații, întrucât le impun de folosească sistemul său de plăți, care practică comisioane cuprinse între 15% și 30%.

Apple este în conflict și cu compania Epic Games, creatoare popularului joc Fortnite, care anul trecut a încercat să evite plata unui comision de 30% prin lansarea unui sistem de plăți propriu în cadrul aplicației, ceea ce a determinat Apple să excludă Fortnite din magazinul său.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Producătorul de iPhone-uri a anunțat că va colabora cu autoritatea de reglementare.

Anul trecut, Comisia Europeană a deschis la rândul său o investigație împotriva Apple, legată de comisionul impus de App Store.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

De asemenea, Comisia Europeană ar putea deschide la rândul său o investigație antitrust împotriva Apple, în urma unei plângeri din partea Spotify, potrivit căreia Apple își favorizează propriul sistem de streaming muzical, au declarat, joi, două persoane apropiate situației.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone