Autoritățile americane confirmă investigarea Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica

Autoritățile americane confirmă investigarea Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica
scris 26 mar 2018

Comisia Federală pentru Comerț a SUA (FTC) a confirmat luni că investighează rețeaua de socializare Facebook cu privire la respectarea de către aceasta a practicilor privind confidențialitatea datelor, în urma scandalului ce a scos la iveală faptul că datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori ai acestei rețele au ajuns în posesia companiei de analize de date Cambridge Analytica, informează agențiile DPA și EFE.

'FTC ia foarte în serios recentele relatări din presă care au generat o preocupare substanțială despre practicile Facebook cu privire la datele personale. FTC confirmă astăzi că a deschis o investigație privind aceste practici', se arată înr-un comunicat emis de această instituție, arată Agerpres.

Conform unui acord încheiat în anul 2011 între Facebook și autoritățile americane, rețeaua de socializare s-a angajat să solicite consimțământul utilizatorilor înainte de efectua anumite schimbări în setările de confidențialitate. Potrivit CNBC, încălcarea acestui acord poate fi sancționată cu o amendă de 40.000 de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
analytica