Autoritățile americane intenționează să aplice Facebook o amendă-record

Autoritățile americane intenționează să aplice Facebook o amendă-record
scris 19 ian 2019

Autoritatea americană în domeniul concurenței, Federal Trade Commission (FTC), intenționează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul și le-a luat în vederea protecției datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, relatează The Associated Press.

Cotidianul The Washington Post (WP) dezvăluie că FTC examinează să aplice Facebook o amendă mai mare decât precedenta amendă-record - în valoare de 22,5 milioane de dolari - pe care a aplicat-o Google în 2012, scrie News.ro.

Ziarul citează trei surse anonime la curent cu dosarul.

Fossil Group vinde către Google tehnologie destinată smartwatch-urilor, pentru 40 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Fossil Group vinde către Google tehnologie destinată smartwatch-urilor, pentru 40 de milioane de dolari

Într-un răspuns automat, FTC afirmă că nu poate comenta, din cauza închiderii sale în cadrul ”shutdown”-ului, scrie AP.

Facebook a refuzat să comenteze.

Această eventuală amendă decurge dintr-o anchetă pe care FTC a deschis-o anul trecut în urma unor dezvăluiri potrivit cărora Cambridge Analytica a luat datele persoanle a apriximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook fără consimțământul acestora.

FTC nu și-a prezentat public concluziile anchetei și nu a stabilit cuantumul acestei eventuale amenzi, precizează WP.

Valoarea acțiunii Facebook s-a depreciat pe Wall Street în urma dezvăluirii cotidianului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
amenda
sua