Atacurile ransomware ar putea costa companiile globale aproximativ 11,5 miliarde de dolari, în 2019

Atacurile ransomware ar putea costa companiile globale aproximativ 11,5 miliarde de dolari, în 2019
scris 18 ian 2019

Costurile totale pe care companiile globale l-ar putea plăti pentru răscumpărarea de informații sensibile furate de către infractorii cibernetici, prin atacuri de tip ransomware, s-ar putea ridica la 11,5 miliarde de dolari, în 2019, potrivit estimărilor prezentate, vineri, într-o întâlnire cu presa, de către Michael Berg, director executiv al SonicWall pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Conform datelor companiei de securitate cibernetică, costurile medii pentru plata recuperării datelor ar putea ajunge la 3,9 milioane de dolari. Pe parcursul anului trecut, 11% dintre companiile globale atacate de ransomware au fost nevoite să-și oprească activitatea până la remedierea problemelor, scrie Agerpres.

Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon CITEȘTE ȘI Mai mulți angajați Facebook au fost prinși că promovează un produs al companiei cu propriile recenzii pe Amazon

Din analizele prezentate vineri de către oficialul SonicWall reiese faptul că, începând din luna mai a anului 2018, pierderile globale cauzate de pierderea de informații sensibile s-au ridicat la 12,5 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
ransomware
infractori cibernetici