Autoritățile chineze au demascat o grupare infracțională care făcea trafic cu datele personale ale utilizatorilor de iPhone

Autoritățile chineze au demascat o grupare infracțională care făcea trafic cu datele personale ale utilizatorilor de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iun 2017

Rețeaua chineză a câștigat 7,36 de milioane de dolari din vânzarea datelor personale ale utilizatorilor de iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A fost nevoie de luni de investigații până când autoritățile Chineze din provincia Zhejiang să obțină dovezi și să facă primele arestări într-unul dintre cele mai ample și mai profitabile cazuri de trafic de date personale.

Rețeaua era formată din 22 de angajați ai unor furnizori sau a altor firme din China care colaborau cu Apple în diverse scopuri.  Aceștia, având acces la bazele de date ale companiilor pentru care lucrau, au colaborat în vederea strângerii și grupării datelor personale ale clienților.

DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Primele măsuri ale noului șef ANCOM: modificare semnificativă a organigramei instituției. Aproape 50 de desființări, înființări și transferuri de direcții, departamente și servicii

Datele personale furate includeau nume, adrese de mail, numere de telefon și alte informații inclusiv ID-uri Apple care pot fi folosite pentru spargerea conturilor celor vizați.

Datele personale obținute au fost apoi vândute cu 80 yuani (11,78 dolari) pentru un așa-numit data point - pachet de identități în acest caz. În total, rețeaua a reușit că câștige 7,36 milioane de dolari.

Ceea ce nu este clar, iar autoritățile chineze ar trebuie să comunice mai bine, este dacă cei vizați sunt doar chinezi sau au fost vizați și cetățeni ai altor state. De asemenea, nu se spune nimic despre cei care au cumpărat datele personale respective – dacă există reglementări care să-i pedepsească și ce au făcut cu datele personale obținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
china