Avenir, start-up din UK co-fondat de un antreprenor de origine română, atrage o finanțare de jumătate de milion euro

Avenir, start-up din UK co-fondat de un antreprenor de origine română, atrage o finanțare de jumătate de milion euro

Ștefan Rotăruș

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2024

Un tânăr de origine română a fondat în UK, împreună cu alți doi antreprenori, un startup de tehnologie financiară (fintech) care și-a asigurat acum o finanțare de aproape jumătate de milion de EUR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ștefan Rotăruș (CTO) a înființat în 2023, împreună cu Jeremy Bensoussan (CEO) și Andrea MacDonald (CMO), Avenir, un startup de soluții personalizate pentru investitori, cu sediul la Londra, arată StartUp Cafe.

Orange - aproape de finalizarea procesului de fuziune după cumpărarea rețelor fixe de la Telekom. Statul va avea 20% CITEȘTE ȘI Orange - aproape de finalizarea procesului de fuziune după cumpărarea rețelor fixe de la Telekom. Statul va avea 20%

Acum, startup-ul lor și-a asigurat o finanțare de 487.000 EUR de la firma de investiții SFC Capital, din UK, Techstars, unul dintre cele mai mari acceleratoare pentru startup-uri din lume, și instituții financiare ca JP Morgan, Morgan Stanley  și FNZ , potrivit Tech.eu.

Finanțarea vine după ce Avenir a finalizat programul de accelerare ABN AMRO + Techstars Future of Finance.

Ștefan Rotăruș, originar din Cluj-Napoca, conform profilului său de Facebook, locuiește în prezent în Londra. Tânărul antreprenor a studiat la École polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), una dintre universitățile de top din Elveția. Rotăruș este vorbitor, pe lânga limba română, de franceză, engleză, italiană și germană, așa cum menționează pe LinkedIn.

Antreprenorul a mai fondat un startup în 2018, Codex D, de divertisment, unde a rămas până în 2020. Apoi a făcut un internship la Deutsche Bank și a lucrat, timp de un an, la Wavestone, având poziția de consultant IT.

Colegul său, Jeremy Bensoussan, a lucrat la Revolut ca product owner, dar și ca analist intern la Accenture, iar Andrea Macdonald, co-fondatoare Avenir, a lucrat, printre altele, la Mastercard.

viewscnt
Afla mai multe despre
ștefan rotăruș
avenir