Baidu a dat în judecată dezvoltatori de aplicații și Apple, pentru copii false ale aplicației sale bot Ernie disponibile în Apple Store

Baidu a dat în judecată dezvoltatori de aplicații și Apple, pentru copii false ale aplicației sale bot Ernie disponibile în Apple Store
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2023

Gigantul chinez al motoarelor de căutare Baidu a intentat procese împotriva dezvoltatorilor de aplicații ”relevanți” și Apple Inc, din cauza unor copii false ale aplicației sale bot Ernie, disponibile în magazinul de aplicații al Apple, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Botul Ernie, alimentat de inteligența artificială, al companiei Baidu, lansat luna trecută, a fost prezentat drept cel mai apropiat răspuns al Chinei la chatbot-ul ChatGPT dezvoltat de SUA.

Baidu a declarat că a intentat procese la Tribunalul Popular Haidian din Beijing împotriva dezvoltatorilor din spatele aplicațiilor contrafăcute ale botului său Ernie și ale companiei Apple.

”În prezent, Ernie nu are nicio aplicație oficială”, a spus Baidu într-o declarație postată vineri seara, pe contul său oficial WeChat ”Baidu AI”.

Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești CITEȘTE ȘI Microsoft, amendată pentru vânzări către companii rusești

De asemenea, Baidu a postat o fotografie a dosarului său din instanță.

”Până la anunțul oficial al companiei noastre, orice aplicație Ernie pe care o vedeți din App Store sau din alte magazine este falsă”, a spus compania.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. O căutare efectuată de Reuters sâmbătă a constatat că încă mai existau cel puțin patru aplicații care poartă numele în limba chineză al botului Ernie, toate false, în App Store-ul Apple.

Botul Ernie este disponibil numai pentru utilizatorii care solicită și primesc coduri de acces. În declarația sa, Baidu a avertizat și împotriva persoanelor care vând coduri de acces.

viewscnt
Afla mai multe despre
baidu
apple
proces
apple store