Bere Băuturi vrea să cumpere un imobil al Telekom situat în stațiunea Mamaia. Licitația începe de la 1,44 mil. euro

Bere Băuturi vrea să cumpere un imobil al Telekom situat în stațiunea Mamaia. Licitația începe de la 1,44 mil. euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 mai 2016

Bere Băuturi București intenționează să participe la licitația organizată de Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) pentru cumpărarea unui imobil situat în stațiunea Mamaia, al cărui preț de pornire este de 1,44 milioane de euro, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de participare la licitație va fi discutată de acționarii Bere Băuturi într-o ședință progamată pentru data de 24 iunie.

“Aprobarea participării Bere Băuturi București la licitația publică cu oferta în plic închis și cumpărarea imobilului proprietatea Telekom România Communications, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Oficiul TT nr. 1, județul Constanța, compus din teren în suprafață de 1.588 metri pătrați, identificat cu numărul cadastral 242994, și construcția S+P+4E+M, edificată pe acesta în suprafață construită la sol de 1.013 metri pătrați și suprafață construită desfășurată de 4.784 metri pătrați”, se arată în convocatorul ședinței acționarilor companiei.

Cu un preț de pornire de 1,44 milioane de euro, fără TVA, licitația va avea loc între 14 iunie și 14 iulie, potrivit datelor remise de Telekom Romania Communications la solicitarea Profit.ro.

“Imobilele aflate la vânzare sunt disponibile pe site-ul www.realestate.telekom.ro. Telekom are spre vânzare atât terenuri cât și clădiri/spații comerciale, depozite amplasate în diferite orașe din țară. Valoarea totală se ridică la aproximativ 33 milioane de euro”, se arată în răspunsul companiei.

Datele transmise Profit.ro de operatorul telecom nu fac referire la sumele obținute în 2015 din vânzarea activelor. Anterior, compania a estimat pentru anul trecut o sumă cuprinsă între 25 și 29 milioane de euro.

La nivelul anului 2014, Telekom a încasat 25,6 milioane de euro din valorificarea activelor vechi și colaterale, fondurile fiind utilizate pentru investiții.

În aprilie 2015, operatorul a vândut omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, pentru 4,5 mlioane de euro, o clădire de birouri amplasată vis a vis de Spitalul de Urgență Floreasca. Imobilul de peste 8.000 metri pătrați a fost cumpărat la prețul de pornire, Umbrărescu fiind singurul participant la licitație.

De asemenea, Telekom vrea să vândă și Palatul Telefoanelor, un potential cumpărător fiind autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), care a alocat în bugetul de venituri și cheltuieli al instituției pe 2016 suma de 70 milioane de lei pentru această posibilă tranzacție. Informația a fost publicată în premieră de Profit.ro în prima parte a lunii decembrie 2015.

Bere Băuturi București este deținută de Euro Enterprise Investments E.E.I. Limited (Cipru) – 88,1533%, restul titlurilor revenind unei persoane juridice – 4,9704% și unei persoane fizice – 6,8763%, ambele nenominalizate, conform datelor de la registrul Comerțului, accesate de Profit.ro.

Compania desfășoară activități de distribuție de băuturi în București și zonele limitrofe și a consemnat afaceri de 105,9 milioane de lei în 2014, cu 61,1% mai mult față de anul precedent, iar profitul a crescut de 10 ori, la 5,55 milioane de lei, conform Ministerului Finanțelor Publice.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este unul dintre cei mai importanți jucători locali în domeniul telecomunicațiilor fixe și a consemnat venituri de 127 milioane de euro, în scădere cu 9,3% față de martie 2015.

Acționarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International – 54,01%. Statul român deține 44,99% din acțiuni.

Principalul acționar OTE este Deutsche Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
bere bauturi bucuresti
imobil
mamaia
licitatie