Afacerile KFC și Pizza Hut au depășit pentru prima dată pragul de 100 milioane de euro

Afacerile KFC și Pizza Hut au depășit pentru prima dată pragul de 100 milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2016

Cele peste 60 de restaurante de tip fast-food deschise în țară sub brandurile Kentucky Fried Chicken (KFC), Pizza Hut și PHD, controlate de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cunoscut în special pentru proiectul Băneasa, au generat, anul trecut, afaceri cumulate de 107,6 mil euro, cu 26,4% mai mult comparativ cu 2014, iar profitul a crescut de la 6,3 milioane de euro în 2014, la 10,5 milioane de euro, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor Publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele trei branduri ale Yum!, care operează pe plan internațional și rețeaua Taco Bell, sunt aduse în România, în regim de franciză, de firmele US Food Network (operează restaurantele  KFC) și American Restaurant System (Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – PHD), controlate de omul de afaceri Gabriel Popoviciu. Numele lui este legat și de aducerea în țară a mai multor francize de notorietate, precum Hard Rock Cafe sau IKEA, scrie News.ro.

Din 1997 și până în prezent, KFC a deschis 57 de restaurante în România, dintre care cinci de tip drive-thru. Lanțul de tip fast-food a raportat la Ministerul Finanțelor, pentru 2015, afaceri de circa 72 de milioane de euro, în creștere cu aproape 15 milioane de euro, comparativ cu anul anterior.

În ceea ce privește profitul, acesta a crescut la 9,2 milioane de euro în 2015, comparativ cu cele 5,5 milioane de euro raportate în anul anterior.

În cazul lanțului de restaurante casual Pizza Hut, intrat pe piața românească în 1994, rețeaua a ajuns la 16 unități, iar PHD, divizia centrată pe serviciul „take-away“ și livrarea de pizza la domiciliu, numără opt unități, toate în București.

Procurorii DNA cer 14 ani închisoare pentru Puiu Popoviciu CITEȘTE ȘI Procurorii DNA cer 14 ani închisoare pentru Puiu Popoviciu

Cumulat, încasările Pizza Hut și PHD au ajuns, în 2015, la 35,5 milioane de euro, mai mari față de cele 28,4 milioane de euro raportate în 2014, iar profitul a depășit 1,3 milioane de euro, cu peste 400.000 de euro mai mult comparativ cu anul anterior.

Cei mai vizibili jucători locali pe această piață sunt Jerry’s Pizza și Trenta Pizza.

Piața românească a localurilor de tip fast-food este estimată la jumătate de miliard de euro, adică jumătate din întregul domeniu de restaurante. Principalii jucători pe piață sunt McDonald’s, KFC, Subway și Springtime.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
pizza hut