Bill Gates, de partea autorităților în confruntarea dintre Apple și FBI

Bill Gates, de partea autorităților în confruntarea dintre Apple și FBI
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2016

Bill Gates, cofondator Microsoft, a afirmat că Apple și celelalte companii din domeniul tehnologiei ar trebui să coopereze cu autoritățile pentru combaterea terorismului, făcând referire la refuzul companiei conduse de Tim Cook de a colabora cu FBI pentru deblocarea telefonului unuia dintre autorii atacului armat care a avut loc în decembrie la San Bernandino, California.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Acesta este un caz specifc în care autoritățile cer acces la informații. Nu este o solicitare cu caracter general, este o cerere legată de un caz particular", a spus Gates într-un interviu acordat Financial Times.

Atitudinea lui Gates contrastează cu cea a altor companii din domeniul tehnologiei, care au sărit în apărarea Apple. Printre susținătorii Apple se numără Google, Facebook și Twitter, care au afirmat că deblocarea telefonului ar reprezenta un pericol pentru siguranța utilizatorilor.

Apple a cerut înființarea unei comisii guvernamentale în SUA, în problema criptării CITEȘTE ȘI Apple a cerut înființarea unei comisii guvernamentale în SUA, în problema criptării

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a afirmat luni, la Mobile World Congress, că deblocarea telefonului nu ar fi alegerea corectă, adăugând că Facebook crede în importanța criptării.

Totodată, expertul în securitate cibernetică John McAfee, fondatorul companiei McAfee, a declarant recent că este dispus să deblocheze telefonul în locul Apple, gratis și în maximum trei săptămâni. McAfee spune că dorește astfel să evite adoptarea unor măsuri care ar putea oblige Apple sau alți producători să pună în pericol securitatea propriilor utilizatori.

Apple se opune colaborării cu FBI, iar CEO-ul companiei, Tim Cook, a afirmat că solicitarea autorităților americane echivalează cu spargerea conturilor utilizatorilor iPhone chiar de către producătorul acestora, în condițiile în care aceleași autorități au îndemnat în ultimii ani companiile din IT să sporească măsurile privind securitatea consumatorilor.

Autoritățile din SUA investighează circumstanțele care au condus la atentatul de la San Bernandino. La începutul lunii decembrie, doi cetățeni americani, soț și soție, au împușcat mortal 14 persoane și au rănit alte 21. Agenții FBI au cerut ajutorul justiției pentru a determina Apple să deblocheze un iPhone 5C care a aparținut unuia dintre atacatori, după ce oficialii companiei au refuzat mai multe cereri de colaborare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
bill gates
criptare
iphone
terorism
san bernandino
fbi