FBI: Criptarea ajută rețelele de teroriști să comunice fără a putea fi interceptate

FBI: Criptarea ajută rețelele de teroriști să comunice fără a putea fi interceptate
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 oct 2015

Criptarea ajută rețelele de teroriști să comunice fără a putea fi interceptate, ceea ce creează probleme autorităților americane, care asistă la o “explozie“ a propagandei și antrenamentelor teroriste  în mediul online, în special pe rețelele de socializare, a spus James Comey, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), în Congresul american.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comey a atras atenția cu privire la creșterea activităților cibernetice care au legătură cu comiterea unor infracțiuni și a subliniat, totodată, faptul că grupările teroriste, cum este Stat Islamic (ISIS), folosesc mesaje criptate.

“Nu sunt un maniac. Munca mea este să mă asigur că oamenii sunt în siguranță”, a spus directorul FBI, citat de Business Insider.

Comey a adăugat că FBI nu are deocamdată în vedere măsuri legislative împotriva criptării, dar urmărește să ajungă la niște soluții de compromis cu firmele din domeniul tehnologiei și comunicațiilor, cum ar fi interceptarea pe baza unui mandat, scrie presa internațională.

Criptarea este folosită de companii ca Microsoft, Facebook, Google sau Apple și este văzută o metodă importantă prin care oamenii își pot proteja intimitatea în lumea digitală. Un grup format din 140 de companii, printre care și cele enumerate mai sus, i-au cerut președintelui Barack Obama, printr-o scrisoare deschisă, scrisă în luna mai, să respingă propunerile de reglementare privind criptarea, având în vedere că asemenea măsuri ar putea afecta economia Statelor Unite.

Specialiști din domeniul tehnologiei și activiști pentru libertatea civilă, alături de membri ai Congresului american, au criticat dur ideea directorului FBI de a permite decriptarea mesajelor. Experții din domeniul securității spun că o astfel de măsură ar face comunicațiile din SUA vulnerabile la atacurile hackerilor, scrie The Daily Dot.

viewscnt
Afla mai multe despre
fbi
comey
criptare
mesaje
securitate
internet
isis
teroristi
interceptare