Huawei vrea să depășească Apple pe piața smartphone-urilor în trei ani

Huawei vrea să depășească Apple pe piața smartphone-urilor în trei ani
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 feb 2016

Compania chineză Huawei, aflată în prezent pe locul trei în topul vânzărilor de telefoane inteligente la nivel global, intenționează să depășească Apple în următorii trei ani și să devină lider pe piața smartphone-urilor până în 2021, potrivit unui director al companiei, citat de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sperăm ca, în trei ani, cota noastră de piață să ne poziționeze în top 2, iar în 5 ani să fim pe prima poziție", a spus Richard Yu, director commercial la Huawei, într-un interviu acordat CNBC la Mobile World Congress în Barcelona.

Cu o cotă de piață de 7,4% în 2015, respectiv de 8,1% în ultimul trimestru al anului trecut, Huawei ocupă în prezent locul trei în topul producătorilor de smartphone-uri, după Samsung și Apple.

CEO-ul Google se va întâlni joi cu autoritățile europene antitrust, în contextul anchetei privind practicile companiei CITEȘTE ȘI CEO-ul Google se va întâlni joi cu autoritățile europene antitrust, în contextul anchetei privind practicile companiei

Anul trecut, Huawei a livrat 108 milioane de smartphone-uri, cu 44% mai mult decât în 2014. Astfel, compania a avut anul trecut cea mai mare creștere procentuală a vânzărilor dintre producătorii din top 5.

În prima lună din acest an, Huawei a livrat peste 12 milioane de telefoane inteligente, aproape dublu față de ianuarie 2015.

Yu consideră că actualul ritm de creștere este unul sustenabil, compania anticipând o creștere de 30% a vânzărilor de smartphone-uri în acest an, la peste 140 de milioane de unități. În plus, Huawei vrea să lanseze anul acesta și un dispozitiv pentru realitatea virtuală (VR).

"Realitatea virtuală schimbă viața oamenilor, iar noi investim deja în această tehnologie", a afirmat Yu.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
apple
iphone
smartphone
telefoane inteligente
samsung
vr