Departamentul de Justiție din SUA vrea să forțeze Apple să colaboreze cu FBI în cazul San Bernandino

Departamentul de Justiție din SUA vrea să forțeze Apple să colaboreze cu FBI în cazul San Bernandino
scris 20 feb 2016

Departamentul de Justiție din SUA vrea să forțeze Apple să se conformeze cât mai repede unui ordin judecătoresc pentru deblocarea telefonului unuia dintre autorii atacului armat care a avut loc în decembrie la San Bernandino, California, informează CNBC.

Astfel, Departamentul de Justiție a depus  vineri o moțiune prin care solicită judecătorului care se ocupă de caz ca Apple să fie obligată să coopereze imediat cu Biroul Federal de Investigații (FBI).

Inițial, instanța i-a acordat companiei termen de conformare până pe 26 februarie.

Apple se opune colaborării cu FBI, iar CEO-ul companiei, Tim Cook, a afirmat că cererea autorităților americane echivalează cu spargerea conturilor utilizatorilor iPhone chiar de către producătorul acestora, în condițiile în care aceleași autorități au îndemnat în ultimii ani companiile din IT să sporească măsurile privind securitatea consumatorilor.

Vivendi vrea să preia Gameloft pentru 513 milioane euro CITEȘTE ȘI Vivendi vrea să preia Gameloft pentru 513 milioane euro

Mai multe companii din domeniul IT, ca Google, Facebook și Twitter, au sărit în apărarea Apple, argumentând că deblocarea telefonului ar reprezenta un pericol pentru siguranța utilizatorilor.

Celebrul expert în securitate cibernetică John McAfee, fondatorul companiei McAfee, a declarat că este dispus să deblocheze telefonul în locul Apple, gratis și în maximum trei săptămâni. McAfee spune că dorește astfel să evite adoptarea unor măsuri care ar putea oblige Apple sau alți producători să pună în pericol securitatea propriilor utilizatori.

"Dacă îmi acceptați oferta, atunci nu va trebui să cereți ca Apple să instaleze căi de acces ascunse pe propriile produse, ceea ce ar fi începutul finalului pentru America", a afirmat McAfee, citat de Business Insider.

Autoritățile din SUA investighează circumstanțele care au condus la atentatul de la San Bernandino. La începutul lunii decembrie, doi cetățeni americani, soț și soție, au împușcat mortal 14 persoane și au rănit alte 21. Agenții FBI au cerut ajutorul justiției pentru a forța Apple să deblocheze un iPhone 5C care a aparținut unuia dintre atacatori, după ce oficialii companiei au refuzat mai multe cereri de colaborare.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cook
fbi
departament jutitie
iphone
google
twitter
facebook
mcafee