Birourile Samsung Group și ale celui mai mare fond de pensii din Coreea de Sud, percheziționate de procuratură

Birourile Samsung Group și ale celui mai mare fond de pensii din Coreea de Sud, percheziționate de procuratură
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 nov 2016

Procuratura din Coreea de Sud a percheziționat miercuri birourile Samsung Group și ale celui mai mare fond de pensii din țară, National Pension Service (NPS), în urma relatărilor presei despre legăturile acestora cu o apropiată a prședintelui Park Geun-hye, care a fost inculpată într-un scandal de trafic de influență, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

O purtătoare de cuvânt a NPS a confirmat perchezițiile.

Agenția de presă Yonhap a relatat că procurorii investighează decizia NPS de a aproba fuziunea de 8 miliarde de dolari între Samsung C&T și Cheil Industries, de anul trecut, scrie News.ro.

Perchezițiile semnalează că procurorii extind investigația legată de acuzațiile de trafic de influență, în scandalul de corupție care a lovit președinția sud-coreeană, legat de relația dintre Guvern și marile afaceri.

NPS, al treilea mare fond de pensii din lume, a intrat în atenția presei și a organizațiilor civice după ce a aprobat, în calitate de acționar important, fuziunea dintre două companii afiliate Samsung Group, cel mai mare conglomerat de afaceri controlat de o familie din Coreea de Sud.

Netflix lansează suportul 4K pentru PC-uri CITEȘTE ȘI Netflix lansează suportul 4K pentru PC-uri

Acordul NPS a fost crucial pentru succesul fuziunii, iar unele articole din presa coreeană au susținut că acesta a fost acordat în circumstanțe misterioase.

Un purtător de cuvânt al Samsung Group a confirmat că reprezentanți ai procuraturii au vizitat sediul central al companiei, dar nu a oferit detalii.

Park Geun-hye și confidenta ei, Choi Soon-sil, sunt investigate pentru că ar fi exercitat presiuni asupra unor companii mari, inclusiv asupra Samsung Group, pentru a strânge bani pentru fundații care susțineau politica lui Park de promovare a activităților culturale și sportive.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung group