Brexitul nu sperie investitorii tech: IBM își triplează numărul de centre cloud din Marea Britanie

Brexitul nu sperie investitorii tech: IBM își triplează numărul de centre cloud din Marea Britanie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 nov 2016

IBM își va tripla numărul de centre de date pentru servicii cloud din Marea Britanie, un nou semn că jucătorii din sectorul tehnologic nu se lasă influențați de apropiata ieșire a britanicilor din Uniunea Europeană în planificarea investițiilor pe această piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul IT american a anunțat, marți, că va deschide patru noi centre de date în Marea Britanie până la finele anului viitor, rețeaua locală urmând să crească la șase astfel de centre. Valoarea investiției nu a fost dezvăluită.

Potrivit șefului diviziei de cloud a IBM Europe, Sebastian Krause, investiția refectă soliditatea economiei britanice și importanța tot mai mare a serviciilor de cloud.

"Economia Marii Britanii va rămâne puternică și vor fi oportunități semnificative cu sau fără Brexit", a spus Krause, citat de Reuters.

Londra este de acord ca negocierile Brexitului să se încheie până la jumătatea lui 2019, anunță Verhofstadt CITEȘTE ȘI Londra este de acord ca negocierile Brexitului să se încheie până la jumătatea lui 2019, anunță Verhofstadt

Anunțul IBM vine la doar o zi după ce Facebook a indicat că își va mări numărul angajaților din Marea Britanie de la 1.000 la 1.500, odată cu mutarea, anul viitor, într-un nou sediu în Londra.

Săptămâna trecută, Google a confirmat planurile de a se extinde în Marea Britanie, prin construcția unui nou sediu unde vor putea lucra până la 7.000 de angajați, cu 3.000 mai mulți față de numărul actual al angajaților companiei în această țară.

Apple a anunțat în septembrie că va închiria spații de birouri cu o suprafață de circa 46.450 de metri pătrați la Battersea Power Station, pe malul sudic al Tamisei.

Companiile din tehnologie nu sunt singurile care au anunțat noi planuri de investiții în Marea Britanie după referendumul din iunie. Recent, producătorul auto nipon Nissan a primit asigurări de la Guvernul britanic că fabrica companiei din Sunderland, nordul Angliei, va rămâne competitivă și după Brexit, astfel că a decis ca noile modele Qashqai și X-Trail să fie produse acolo.

Pe de altă parte, jucătorii din sectorul financiar sunt mai puțin optimiști cu privire la viitorul investițiilor în contextul Brexitului, din cauza îngrijorărilor privind pierderea drepturilor de pașaport pentru serviciile financiare pe teritoriul UE.

Asigurătorul american AIG a anunțat marți că ar putea să își mute sediul central din Londra într-un alt stat UE în replică la decizia britanicilor de a părăsi blocul comunitar, decizii similare fiind analizate de mai multe bănci internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
brexit
marea britanie
centre date
servicii cloud
investitii