Blocarea știrilor în Canada nu a afectat traficul Facebook

Blocarea știrilor în Canada nu a afectat traficul Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2023

Traficul Facebook a rămas la același nivel după ce a decis să blocheze afișarea știrilor în Canada, ceea ce pare să dea dreptate companiei americane, care spunea că știrile au o valoare redusă pentru platforma de socializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele colectate de Similarweb arată că Facebook nu a avut de suferit de pe urma blocării accesului la știri în Canada, acesta rămânând în parametrii obișnuiți.

Aceeași concluzie este susținută și de Data.ai, care spune că blocarea știrilor nu a afectat într-un mod semnificativ traficul Facebook din Canada.

Platforma de socializare X va începe să colecteze informațiile biometrice și de angajare ale utilizatorilor săi CITEȘTE ȘI Platforma de socializare X va începe să colecteze informațiile biometrice și de angajare ale utilizatorilor săi

Informația vine în sprijinul afirmațiilor făcute anterior de executivii Meta, proprietara Facebook, care spuneau că știrile au o valoare economică redusă pentru cea mai mare platformă socială din lume, acestea reprezentând mai puțin de 3% din conținutul afișat în newsfeed-urile utilizatorilor.

Meta a decis să blocheze știrile pe Facebook în Canada, după ce această țară a adoptat o lege prin care platformele de socializare sunt obligate să negocieze cu instituțiile media plata pentru știrile afișate.

Pentru a evita să plătească știrile, Meta a preferat să blocheze pur și simplu afișarea acestora. După adoptarea legii și blocarea știrilor pe Facebook, publicațiile locale nu doar că nu au primit bani, dar au rămas și fără traficul din Facebook.

Chiar și înainte de blocarea știrilor, traficul din Facebook primit de publicațiile din Canada era cu 74% mai mic față de nivelul din 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meta
canada
știri