Browser-ul Chrome optimizează consumul de energie

Browser-ul Chrome optimizează consumul de energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 mar 2023

Google continuă să lucreze la reducerea consumului de energie făcut de propriul browser și lansează optimizări în acest sens începând cu versiunea de Mac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai recentă versiune de Chrome pentru macOS beneficiază de optimizări speciale în ceea ce privește consumul de energie, care, conform producătorului, va contribui la creșterea autonomiei pe laptopurile Apple.

Testele arată că MacBook Pro 13 rezistă 17 ore la navigare web și 18 ore la redarea clipurilor video de pe youTube, după implementarea noilor optimizări.

Windows 12 ar putea fi ticsit cu inteligență artificială CITEȘTE ȘI Windows 12 ar putea fi ticsit cu inteligență artificială

Cum Google nu a oferit până acum estimări de acest fel pentru macOS, nu există un punct de reper pentru comparații. Însă, comparațiile cu testele independente realizate anterior par să sugereze că se câștigă cel puțin 30 de minute cu noile optimizări.

Google a lucrat în acest sens la compresia memoriei de la iframe-uri și cronometrele de JavaScript, eliminând cronometrele care nu mai sunt necesare și apelând mai rar la procesor pentru realizarea sarcinilor.

De asemenea, Chrome ignoră acum anumite stiluri grafice considerate inutile și aplică această schimbare atât site-urilor web, cât și propriei interfețe grafice.

Noile optimizări vin la puțin timp după ce Google a lansat două moduri speciale pentru reducerea consumului de energie și memorie și vor fi, în curând, implementate și pe versiunile de Android, Windows și Linux.

viewscnt
Afla mai multe despre
browser
chrome
google
mac energie