Browser-ul Chrome primește un nou design în ziua în care împlinește 10 ani

Browser-ul Chrome primește un nou design în ziua în care împlinește 10 ani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 sep 2018

Google a lansat un update pentru Chrome, care aduce cea mai importantă schimbare de design din cei 10 de existență a celui mai popular browser al momentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tab-uri mai mari și rotunjite, palete noi de culori și pictograme redesenate sunt câteva din elementele care compun noul design pe care trecerea la versiunea 69 îl aduce.

Noul design este vizibil atât în fereastra principală a aplicației, cât și în diverse meniuri și secțiuni componente, însă nu a fost dus până la capăt. De exemplu, meniul principal folosește în continuare designul vechi, făcând notă discordantă.

Cea mai recentă versiune de Chrome, pe lângă noul design, aduce și o serie de îmbunătățiri de funcționalitate. Poate cea utilă dintre acestea este upgrade-ul barei de adrese (Omnibox, cum o numește Google).

Samsung va dezvălui un smartphone pliabil la finele anului CITEȘTE ȘI Samsung va dezvălui un smartphone pliabil la finele anului

În Chrome 64, o serie întreagă de rezultate vor fi afișate direct în Omnibox, fără a fi necesară deschiderea unui tab nou sau a unei pagini. Temperatura sau rezultatul unui meci de fotbal sunt doar două exemple de rezultate care vor fi vizibile direct în bara de adrese.

De asemenea, managerul de parole din Chrome primește un upgrade. Acesta poate genera automat parole complexe, pe care le stochează pe serverele Google și le completează în orice versiune a browser-ului, fie că este vorba de desktop sau de smartphone.

Noua interfață este disponibilă pe toate platformele pe care funcționează browser-ul Chrome, inclusiv pe Mac și iOS.

Chrome pentru iOS vine chiar cu un element în plus față de celelalte versiuni. Acesta are acum bara de adrese în partea de jos a ecranului, fiind mai ușor accesibilă în acest fel.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome