Browser-ul Edge va avea un mod special de navigare pentru copii

Browser-ul Edge va avea un mod special de navigare pentru copii
scris 17 feb 2021

Microsoft lucrează la un profil special de navigare pentru cei mici, care va face parte din browser-ul Edge și va oferi funcții de control parental.

Microsoft Edge va include, în curând, Kids Mode - un mod special de navigare pentru copii, care va avea mai multe caracteristici prin care se încearcă protejarea celor mici și oferirea unui anumit nivel de control asupra activității online a acestora pentru părinți.

Părinții vor avea la dispoziție o așa-zisă listă albă de site-uri, în care vor include toate site-urile pe care cei mici pot intra. Orice site care nu se află pe această listă, va fi inaccesibil în Kids Mode.

Lista va fi predefinită, însă părinții o vor putea modifica și adapta propriului copil.

Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud CITEȘTE ȘI Microsoft lucrează la o versiune web a xCloud

Căutările online, care se vor face cu Bing, vor avea activată funcția SafeSearch, pentru ca printre rezultatele afișate copiilor să nu apară conținut necorespunzător.

În fine, va exista un set de teme special create pentru cei mici, prin care aceștia vor putea schimba aspectul browser-ului.

Kids Mode va putea fi activat din meniul de selectare a profilurilor de utilizatori, într-un mod similar celui în care platformele de streaming video oferă un profil separat pentru cei mici.

Această facilitate este în prezent disponibilă în cadrul versiunii de test a browser-ului Edge, lansarea oficială fiind, probabil, la câteva luni distanță.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
browser web
copii