Browser-ul Edge va folosi tehnologia Adobe pentru deschiderea PDF-urilor

Browser-ul Edge va folosi tehnologia Adobe pentru deschiderea PDF-urilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 feb 2023

Microsoft și Adobe anunță un parteneriat în urma căruia instrumentul nativ dedicat formatului PDF va fi înlocuit cu tehnologia Adobe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Versiunea de Windows a browser-ului Edge va folosi în curând soluțiile Adobe pentru deschiderea documentelor în format PDF. Acestea vor lua locul celor dezvoltate de Microsoft în acest sens.

Cele două companii spun că în urma acestei mutări utilizatorii vor avea doar de câștigat - documentele se vor vedea mai bine și se vor deschide mai repede, iar operațiunile elementare, precum selectarea textului și citirea artificială a acestuia, vor fi mai accesibile.

FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc CITEȘTE ȘI FOTO Bard, rivalul Google pentru ChatGPT, prins cu răspunsuri eronate în anunțul de lansare. Acțiunile Alphabet se prăbușesc

Tehnologia Adobe pentru PDF-uri va fi implementată treptat, doar în Windows 10 și Windows 11 la început. Prima oară aceasta va fi opțională, iar în martie 2024 vechiul instrument va fi eliminat complet.

Dincolo de avantajele pe care utilizatorii ar trebui să le aibă în urma acestei mutări, există, cu siguranță, clauze comericale între cele două companii, care nu sunt făcute publice.

Cert este că utilizatorii browser-ului Edge vor fi încurajați să se aboneze la Adobe Acrobat pentru funcții suplimentare, precum editarea și conversia documentelor PDF.

Microsoft pare să se grăbească să monetizeze browser-ul Edge, deși acesta nu are încă succesul scontat, în ciuda eforturilor companiei de a forța utilizatorii de Windows să-l folosească. Conform StatCounter, Edge are o cotă de numai 4,46% din piață, mult în urma Chrome și Safari, dar peste Firefox.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
adobe
pdf