București câștigă titlul de cel mai bun oraș din lume pentru gaming online

București câștigă titlul de cel mai bun oraș din lume pentru gaming online
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2019

Latența și viteza sunt două criterii esențiale pentru gaming, mai ales în preajma lansării mai multor servicii de streaming, iar București este orașul care stă cel mai bine la nivel mondial din ambele puncte de vedere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung CITEȘTE ȘI 2018 pentru Gebrüder Weiss România: Cifre pozitive și strategii pe termen lung

Ookla, compania care deține cel mai folosit instrument de testare a conexiunilor la internet, Speedtest.net, a realizat un studiu pornind de la viabilitatea conexiunilor la internet pentru gaming, dar ținând cont și de alte aspecte importante pentru acest domeniu.

Analizând datele de la nivelul lunii februarie a acestui an, studiul a luat în calcul 35 de orașe recunoscute pentru calitatea internetului și popularitatea gaming-ului (conferințe, competiții, companii producătoare etc.).

București a ocupat primul loc nu doar datorită calității conexiunii la internet, cu o latență medie de 8 ms și viteze medii de download / upload de 172 / 126 Mbps, ci și a interesului local pentru gaming.

După Vodafone România, și RCS&RDS testează 5G în București CITEȘTE ȘI După Vodafone România, și RCS&RDS testează 5G în București

Cei de la Ookla amintesc Bucharest Gaming Week, gazda campionatului pentru Europa de Sudest la CS:GO și a Turneului Național de FIFA, dar și numeroasele studiouri care au găsit aici un mediu propice dezvoltării jocurilor.

București este și singurul oraș non-asiatic din top 5, unde se mai regăsesc două orașe din China, Singapore și Seongnam-si din Coreea de Sud.

Al doilea oraș non-asiatic din acest top este Budapesta, care ocupă locul 7. Malmo, Suedia, ocupă locul 8, Moscova se regăsește pe locul 11, iar primul oraș din Statele Unite, Seattle, vine abia pe locul 15.

Viteza conexiunii la internet și, mai ales, latența scăzută a acestuia, sunt criterii esențiale pentru jocurile online și vor deveni cu atât mai căutate cu cât se vor răspândi serviciile de streaming pentru jocuri.

Google, Microsoft și alte companii de tehnologie urmează să lanseze servicii de streaming pe bază de abonament. În acest caz, procesarea se va realiza online, iar conținutul va fi livrat prin intermediul conexiunii la internet. Dispozitivul utilizatorului va avea rol de monitor și controller.

De latență depinde timpul în care serverele vor procesa o comandă dată de utilizator pe dispozitivul pe care se joacă, fie că aceasta este un PC, o consolă, ori un smartphone. Experiența de gaming va fi afectată negativ dacă există o latență mare.

8 ms, cât a înregistrat București, reprezintă cea mai mică latență măsurată la nivel global în studiul realizat de Ookla cu datele colectate prin intermediul Speedtest.net.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
viteze
latenta
gaming
bucuresti