Canada a interzis folosirea aplicației chineze de socializare TikTok pe toate dispozitivele mobile ale guvernului

Canada a interzis folosirea aplicației chineze de socializare TikTok pe toate dispozitivele mobile ale guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Canada a interzis folosirea aplicației chineze de socializare TikTok pe toate dispozitivele mobile guvernului, a relatat National Post, citând comunicarea oficială trimisă angajaților guvernului federal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Decizia a fost luată de directorul pentru informații al Canadei, pentru a asigura securitatea informațiilor guvernamentale, după ce o analiză internă a arătat că metodele de colectare a datelor ale TikTok pot lăsa utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a scris ziarul.

FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani

Mișcarea, care vine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicție similară, subliniază lobby-ul tot mai mare împotriva TikTok din cauza preocupărilor cu privire la apropierea sa de guvernul chinez și deținerea datelor utilizatorilor din întreaga lume, scrie News.ro

Autoritățile de reglementare a confidențialității federale și provinciale din Canada investighează în comun aplicația, deținută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea și dezvăluirea de către platformă a informațiilor personale.

Nici TikTok, nici Consiliul de Trezorerie al Canadei, care include biroul directorului de informații al țării, nu au avut un comentariu imediat.

Acțiunea Canadei este un alt potențial motiv de conflict în relațiile chino-canadiene, care au fost tensionate în ultimii ani din diverse motive, cel mai recent din cauza acuzațiilor de la Ottawa că China a încercat să îi influențeze alegerile și că a desfășurat activități de supraveghere aeriană și maritimă.

Beijingul neagă aceste acuzații și a cerut Ottawa să oprească ceea ce a descris drept speculații și calomnii nejustificate.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
canada