Ce va aduce nou iOS 11

Ce va aduce nou iOS 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iun 2017

Apple a prezentat principalele noutăți pe care le va aduce următoarea versiune a sistemului de operare care stă la baza telefoanelor și tabletelor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cadrul tradiționalului eveniment anul dedicat dezvoltatorilor software, WWDC (Worldwide Developers Conference), Apple le-a prezentat acestora și întregii lumi cele mai importante noutăți pe care următoarea versiune de iOS la va oferi.

iOS 11 va aduce îmbunătățiri unor aspecte cheie care țin în primul rând de tablete, dar și propriilor aplicații preinstalate și altor caracteristici, precum centrul de comandă.

Pentru iPad, iOS 11 va aduce îmbunătățiri importante pe partea de multi-tasking. În primul rând, dock-ul va putea conține mai multe aplicații și va fi vizibil oricând, permițând utilizatorului să deschidă o nouă aplicație fără revină pe ecranul principal înainte.

Ce va aduce nou iOS 11

În al doilea rând, suportul drag&drop va fi ceea ce trebuia să fie de ani buni și va permite utilizatorilor să tragă rapid informații sau fișiere dintr-o aplicație în alta așa cum se face pe desktop cu ajutorul mouse-ului.

iOS 11 va include un manager de fișiere care va permite utilizatorilor să-și organizeze documentele, imaginile și filmările stocate pe tabletă. Totodată, același manager de fișiere va facilita accesul la serviciile cloud de stocare precum Dropbox, Google Drive sau OneDrive.

Ce va aduce nou iOS 11

Apple Maps este una dintre aplicațiile companiei care primește câteva noutăți importante. În primul rând, modul de navigare va oferi o ghidare mult mai bună pentru schimbarea liniilor sau a direcției și va oferi avertismente privind depășirea vitezei legale. În al doilea rând, în Statele Unite vor fi disponibile hărți pentru unele mall-uri și aeroporturi.

App Store, magazinul de aplicații pentru iOS, va primi un redesing major. Toate paginile acestuia au fost refăcute și s-a optat pentru o separare a jocurilor de aplicații. Astfel, jocurile au acum o secțiune proprie.

Ce va aduce nou iOS 11

O altă zonă care a fost, din nou, redesenată, este centrul de control care poate fi accesat printr-un swipe de jos în sus. În fiecare an de când a fost lansat, acesta a fost reorganizat, iar anul acesta va ajunge să ocupe cea mai mare parte a ecranului dar va oferi, în sfârșit, posibilitatea opririi și pornirii conexiunii de date.

Pentru țările în care este disponibil, adică nu și România, Apple Pay va permite realizarea plăților între utilizatori.

Ce va aduce nou iOS 11

Apple promite, de asemenea, că în iOS 11 Siri va suna mai natural și va oferi sugestii mai bune utilizatorilor.

În fine, noua versiune de iOS include ceea ce Apple numește ARKit – suportul necesar pentru dezvoltarea aplicațiilor care conțin elemente de realitate augmentată.

iOS 11 va fi disponibil începând din toamnă pentru iPhone 5S sau modelele mai noi, tablete iPad Air și iPad Mini 2 sau mai noi și a șasea generație de iPod Touch.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios
apple
iphone
ipad