Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro

Cea mai ieftină versiune de PlayStation 5 va costa 400 de euro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 sep 2020

După controversele privind reducerea volumului de producție, Sony a anunțat prețul și data de la care va comercializa următoarea generație de PlayStation.

Urmărește-ne și pe Google News

PlayStation 5 va fi disponibilă în două versiuni. Versiunea standard, cu disc optic, va costa 500 de euro. Cea de-a doua versiune, fără disc optic, va costa 400 de euro.

Cele două versiuni vor intra pe piață începând cu 12 noiembrie, însă cei care nu mai au răbdare până atunci, pot face deja precomenzi la “anumiți retaileri”.

Apple grupează mai multe servicii într-un singur pachet CITEȘTE ȘI Apple grupează mai multe servicii într-un singur pachet

12 noiembrie este data de lansare doar pentru un mic număr de țări: Statele Unite, Canada, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Japonia și Coreea de Sud. În cele mai multe țări, printre care și România, PlayStation 5 va putea fi cumpărată începând cu 19 noiembrie.

PlayStation 5, versiunea cu disc, este mai scumpă cu 100 de euro decât a fost PlayStation 4 în momentul lansării și costă la fel ca Xbox Series X, consola de top din noua generație de Xbox.

Pe de altă parte, PS5 fără disc, care costă 400 de euro, va fi mai scumpă cu 100 de dolari decât Xbox Series S, versiunea cea mai ieftină a noii generații de Xbox. La fel de adevărat că PS5 este net superioară din punct de vedere tehnic față de Xbox Series S.

Sony promite compatibilitate în proporție de 99% cu jocurile de PlayStation 4 pentru noua consolă, ceea ce reprezintă o importantă motivație pentru upgrade.

De notat și că prețul jocurilor noi pentru PlayStation 5 vor ajunge până la 70 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
playstation 5