Cea mai nouă versiune de Chrome promite mai multă viteză

Cea mai nouă versiune de Chrome promite mai multă viteză
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 iun 2022

Google a lansat versiunea 103 a browser-ului Chrome, care aduce o serie de îmbunătățiri, în frunte cu creșterea vitezei de „pre-fetching” și filtrarea cu ajutorul învățării mecanice a notificărilor agasante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune a celui mai folosit browser web este disponibilă și va poate fi instalată manual de utilizatori (Settings - About) sau, alternativ, aceștia pot aștepta ca actualizarea să fie inițiată automat.

Chrome 103 oferă suport pentru „103 Early Hints”, o versiune nouă a codului de stare folosit în cadrul procesului de pre-fetching. Această tehnologie demarează încărcarea paginilor web înainte ca utilizatorul să acceseze link-urile, tocmai pentru ca paginile să fie disponibile mult mai repede.

Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA CITEȘTE ȘI Apple va încerca să-și scutească utilizatorii de verificările CAPTCHA

Deși Google nu a oferit cifre concrete în acest sens și nu se știe exact care va fi progresul obținut, este clar că încărcarea paginilor se va face mai rapid decât până acum.

A doua noutate majoră este extinderea folosirii învățării mecanice pentru ca browser-ul să poată face diferența între notificările utile și cele agasante, cu scopul de a-l scuti pe utilizator de cele din urmă.

În fine, o altă noutate este opțiunea prin care utilizatorii pot elimina fluxul de știri Discovery din tab-urile noi deschise în versiunea mobilă a browser-ului, ceea ce ar trebui să ducă la o încărcare mai rapidă a tab-urilor noi.

Chrome domină în prezent piața browser-elor web, din care deține în jur de două treimi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
web