Cea mai mare platformă web ilegală, prin intermediul căreia utilizatorii puteau lansa atacuri cibernetice, destructurată în urma unei operațiuni care a avut loc în 19 state; Poliția Română a făcut zece percheziții, 13 persoane fiind audiate

Cea mai mare platformă web ilegală, prin intermediul căreia utilizatorii puteau lansa atacuri cibernetice, destructurată în urma unei operațiuni care a avut loc în 19 state; Poliția Română a făcut zece percheziții, 13 persoane fiind audiate
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2019

Cea mai mare platformă web ilegală, prin intermediul căreia utilizatorii puteau lansa atacuri cibernetice, a fost destructurată în urma unei operațiuni care a avut loc în 19 state. Poliția Română a făcut zece percheziții, în municipiul București și județele Iași, Prahova, Timișoara, Constanța, Teleorman, Satu Mare și Brăila, la utilizatori ai acestei platforme și, totodată, au fost făcute demersuri pentru încetarea funcționării altor două platforme ce ofereau servicii ilegale. 13 persoane vizate în dosar au fost duse la audieri, la sediul DIICOT București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția Română, alături de autorități din alte 18 state, de pe patru continente, a participat la o activitate în cadrul programului european EMPACT, prioritatea Cybercrime Attacks against Information System, scrie News.ro.

Polițiștii români, sub coordonarea DIICOT, au făcut zece percheziții, în municipiul București și județele Iași, Prahova, Timișoara, Constanța, Teleorman, Satu Mare și Brăila, la adresele de reședință ale unor utilizatori ai acestei platforme web și, totodată, au fost făcute demersuri pentru încetarea funcționării altor două platforme de tip stresser, ce ofereau servicii ilegale, în special utilizatorilor din România.

Un atac cibernetic coordonat global ar provoca pagube economice de 85-193 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Un atac cibernetic coordonat global ar provoca pagube economice de 85-193 miliarde de dolari

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor, care sunt în prezent sub analiza specialiștilor. 13 persoane, cetățeni români, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, au fost conduse pentru audieri, la DIICOT – Structura Centrală.

Dosarul a pornit în aprilie 2018, când Poliția Olandeză, împreună cu autoritățile din Marea Britanie și coordonate de Europol, a demarat verificarea unei platformei ilegale, prin intermediul căreia utilizatorii înregistrați puteau lansa atacuri de tip DdoS (Distributed Denial of Service). În urma acțiunii, au fost obținute date cu privire la aproximativ 151.000 de utilizatori, aceasta fiind considerată cea mai mare platformă de acest tip.

”Practic, DDoS-for-hire presupune că o persoană, pentru o taxă nominală, poate bloca traficul unor întregi rețele și site-uri. Potențialele daunele asupra victimelor pot fi considerabile, îngrădind accesul cetățenilor la serviciile oferite de bănci, instituții guvernamentale, spitale sau forțele de ordine”, au transmis, miercuri, reprezentanții Poliției Române.

La acțiune au participat autorități din România, Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Slovenia, Suedia, Australia, Columbia, Serbia, Elveția, Norvegia și Statele Unite ale Americii.

viewscnt
Afla mai multe despre
platforma web
atacuri cibernetice