Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon

Facebook a plătit adolescenți pentru a le monitoriza activitățile pe telefon
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2019

În ultimii trei ani, Facebook a derulat un program prin care adolescenți voluntari erau plătiți pentru a instala o aplicație care monitoriza tot ce fac pe telefon.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Descoperirea făcută de TechCrunch și confirmată de Facebook relevă faptul că firma americană a plătit adolescenți cu până la 20 de dolari pentru a instala o aplicație numită Facebook Research pe iOS și Android.

Facebook Research este o aplicație care monitorizează activitatea utilizatorului pe telefon, inclusiv cea din browser-ul web, după care o trimite către serverele companiei.

Datele colectate au ajutat Facebook nu doar să-și cunoască mai bine utilizatorii, ci și concurența. Gigantul americană a putut astfel să identifice cei mai periculoși competitori și eventual să-i achiziționeze.

Gmail, inaccesibil temporar marți pentru utilizatori din Europa, Asia și cele două Americi CITEȘTE ȘI Gmail, inaccesibil temporar marți pentru utilizatori din Europa, Asia și cele două Americi

Cel puțin o parte a acestor date erau colectate prin ceea ce Facebook numea Onavo Protect, un serviciu VPN pe care l-a achiziționat în 2013.

Aplicația Facebook Research a fost scoasă din App Store în vara anului trecut, după ce Apple a constatat că încalcă regulile companiei privind colectarea datelor personale.

Facebook Research le cerea utilizatorilor să instaleze un certificat care-i dădea acces la nivelul sistemului de operare pentru a citi mesajele, mail-urile, activitatea online etc.

Printre altele, utilizatorilor li se cerea să facă o captură de ecran cu lista de achiziții de pe Amazon și să o trimită la Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
apple
ios
android
adolescenti